woensdag 22 januari 2014

Mark Huisman Orthese specialist

Zo af en toe stellen we een medewerker aan u voor, leuk om wat meer te weten over de persoon aan de telefoon of diegene die u rolstoel maakt.
Vandaag en als eerste:

 Mark Huisman 
„Het analyseren van een probleem en daar een goede oplossing bij zoeken, dat vind ik het leuke aan mijn werk.  Bij Ortho Innovatief werk ik nu drie jaar. Aanmeten van zitortheses is mijn werk. Daar heb je pas voldoening van als alles klopt. Iedere cliënt is weer verschillend. Je moet niet blind varen op de techniek, want tussen theorie en praktijk zit een hele wereld. Het gaat uiteindelijk om hoe de cliënt het ervaart.
Mijn ambitie voor de toekomst is vooral nog beter te worden in mijn werk waar het gaat om analyse en
aanmeten. Daar zijn we ook hard mee bezig. Je moet dan denken in de IT-analyse-richting. Scholing en teamwork zijn belangrijk, maar ook bijvoorbeeld het invoeren van een cliëntvolgsysteem. Dat soort ontwikkelingen zijn in onze branche tot nu toe een ondergeschoven kindje geweest, maar juist daardoor kun je gaan doordringen tot de kern van de zaak. Pas als je alles over je cliënt weet, kun je perfect maatwerk leveren. Wij werken bijvoorbeeld met een referentiestoel, waarbij we lichaamsmaten vastleggen. We vertrekken vanuit het ziektebeeld. Dat klinkt logisch maar 99 procent van de aangemeten zitorthesen beginnen bij de rolstoel. Wij werken precies andersom, de moeilijke weg zegmaar.
Daarmee tackel je problemen al in het voortraject.  Je moet ook letterlijk fysiek contact durven leggen met je cliënt. Niet achter je bureau blijven zitten en oordelen maar je cliënt daadwerkelijk vastpakken en onderzoeken wat het best werkt.“

“In mijn vrije tijd ben ik een fervent hardloper. En dan wel de lange afstanden. Marathons of langer. Vorig jaar heb ik de Transalpine Run gelopen. Een achtdaagse etappeloop van Zuid-Duitsland naar Sud Tirol in de Dolomieten. In totaal 2300 kilometer lopen over 1500 hoogtemeters. Ik ben niet zo van de massale marathons als die van Rotterdam, Amsterdam of New York. Geef mij maar de vrije ruimte. Elke ochtend sta ik om vijf uur op en ga om kwart voor zes eerst een stuk ardlopen. Even mezelf uitlaten. Dat is mijn passie.“

Mark

Geen opmerkingen: